آموزش غیرفعال کردن آپدیت خودکار وردپرس
آپدیت خودکار وردپرس یکی از ویژگیهای جالب و کاربردی این سیستم مدیریت محتواست. وقتی از وردپرس به عنوان سیستم سایت ساز خود استفاده میکنید میتوانید از بهروزرسانیهایی که برای قالب وردپرس، افزونه وردپرس و هسته وردپرس در هر بار ارائه میشود آنها را به نسخه بالاتر ارتقا داده و از امکانات جدیدتر استفاده کنید.
اما همیشه با بهروز شدن وردپرس صرفا امکانات جدید به آن اضافه نمیشود و در بیشتر مواقع که آپدیتها در یک نسخه دارای دو رقم ثابت شماره نسخه هستند و رقم سوم آن در حال تغییر یافتن است بیشتر به دلیل مسائل امنیتی و رفع برخی مشکلات است. پس گزینه آپدیت خودکار وردپرس وردپرس میتواند قابلیت مناسبی باشد که در صورت پیدا شدن یک حفره امنیتی که می تواند از طریق افزونه و یا قالب ایجاد شود سریعا برطرف شده و از هک سایتهای وردپرسی جلوگیری کند. در این آموزش از وبمستر وردپرس قصد دارم به نحوه غیرفعال کردن بروزرسانی خودکار در وردپرس بپردازم تا با استفاده از راههایی که در این مقاله معرفی میشود از آپدیت خودکار وردپرس جلوگیری کنید.
غیرفعال کردن آپدیت خودکار وردپرس
اما گاهی پیش میآید که همین آپدیت خودکار در وردپرس دچار ایجاد مشکل میشود، که بیشتر به دلیل ناسازگاری برخی افزونهها و قالبها با نسخه جدید به وجود خواهد آمد. به عنوان مثال در یکی از نسخههای وردپرس به دلیل تغییرات اساسی که در وردپرس صورت گرفته بود و عدم هماهنگی با افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوسر سایتهایی که وردپرس را به نسخه جدید آپدیت کردند در نمایش سایت دچار اختلال شده و برخی بلوکهای ساخته شده با این صفحه ساز به درستی کار نمیکردند. اما چاره چه بود؟ تنها چاره ممکن این بود که وردپرس را به نسخه قبل برگردانند و منتظر باشند تا افزونه ویژوال کامپوسر طبق نسخه جدید وردپرس آپدیت شده و پس از آپدیت افزونه اقدام به آپدیت وردپرس بکنند.
پس میتوان نتیجه گرفت که، همیشه هنگامی که قصد بروزرسانی وردپرس را دارید قبل از هر کاری افزونهها و قالبهای استفاده شده در سایت خود را به آخرین نسخه ممکن آپدیت کنید، حتی افزونههایی که غیرفعال هستند و از آنها استفاده نمیکنید. سپس اقدام به آپدیت وردپرس کنید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که قبل از آپدیت هر چیزی ابتدا یک نسخه پشتیبان از سایت و دیتابیس داشته باشید تا در صورت بروز مشکل سریعا آن را برطرف کنید.
برای غیرفعال کردن آپدیت خودکار در وردپرس چندین راهکار وجود دارد که شامل استفاده از افزونه و غیرفعال کردن بروزرسانی خودکار وردپرس از طریق کدنویسی میباشد. اگر قصد دارید آپدیت خودکار را برای یک افزونه یا قالب خاص غیرفعال کنید لازمه از افزونه برای این کار استفاده کنید. اما اگر قصد دارید که به صورت کلی اقدام به غیرفعال کردن آپدیت خودکار در هسته وردپرس، افزونههای وردپرس و قالبهای استفاده شده بکنید میتوانید از طریق کدنویسی بدون نیاز به استفاده از افزونه این کار را انجام دهید.
غیرفعال کردن آپدیت خودکار وردپرس با کدنویسی
شخصا پیشنهاد میکنم از طریق کدنویسی اقدام به غیرفعال کردن بروزرسانی خودکار در وردپرس بکنید. در این روش با افزودن چند قطعه کد کوتاه به فایل wp-config.php میتونید امکان آپدیت خودکار در وردپرس را برای هسته وردپرس، افزونه وردپرس و یا قالب وردپرس غیرفعال کنید. برای این منظور اگر از هاست سی پنل استفاده میکنید ابتدا وارد هاست وردپرس خود شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایلها در هاست هدایت شوید.
بعد از اینکه وارد فایل منیجر هاست شدید به مسیر public_html یا همان روت هاست مراجعه کرده و در مسیری که اقدام به نصب وردپرس کردید به دنبال فایلی با نام wp-config.php بگردید. حالا برای ویرایش روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا صفحه ویرایش فایل باز شده و کدهای زیر را بر اساس نیازتون درست در بالای خط /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ به این فایل اضافه کنید.
غیرفعال کردن آپدیت خودکار وردپرس
در صورتی که قصد دارید به صورت کلی از آپدیت خودکار وردپرس، افزونه وردپرس و قالب وردپرس جلوگیری کنید کد زیر را در wp-config.php قرار دهید. این کد به وردپرس دستور میده که در صورت انتشار نسخه جدید هیچوقت بروزرسانی به صورت خودکار انجام نگیرد.
define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );
غیرفعال کردن آپدیت خودکار افزونه وردپرس
در صورتی که قصد دارید از آپدیت خودکار افزونههای وردپرس جلوگیری کنید کد زیر را در functions.php قرار دهید. این کد به وردپرس دستور میده که در صورت انتشار نسخه جدید برای هر یک از افزونههای فعال یا غیرفعال که از آنها استفاده میکنید هیچوقت بروزرسانی به صورت خودکار انجام نگیرد. برای این منظور در هاست خودتون به مسیر /public_html/wp-content/themes/ مراجعه کنید. این مسیر مربوط به قالبی هست که از آن استفاده میکنید. حالا باید از اینجا وارد پوشه قالب فعال که در حال حاضر سایت با این قالب در حال اجرا شدن است شده و به دنبال فایلی با نام functions.php در پوشه قالب بگردید. حالا که فایل را پیدا کردید روی آن راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید. در نهایت کد زیر را در مکان مناسبی از این فایل قرار دهید.
add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );
توجه داشته باشید که، قبل از ایجاد هرگونه تغییر در فایل functions.php قالب یا فایل wp-config.php ابتدا یک نسخه کپی از آنها تهیه کنید تا در صورت قرار دادن کدهای فوق در مکان نامناسب اگر مشکلی به وجود آمد سریعا با جایگزین کردن کدهای اصلی فایل مشکل را برطرف کنید. همچنین دقت داشته باشید که در صورت تغییر قالب سایت و بهروزرسانی خودکار وردپرس با روش قرار دادن کد در فانکشن(functions.php) قالب مجددا فعال خواهد شد، چرا که فایل فانکشن هر قالب مربوط به همان قالب است.
غیرفعال کردن آپدیت خودکار قالب وردپرس
در صورتی که قصد دارید از آپدیت خودکار قالب وردپرس جلوگیری کنید کد زیر را در functions.php قرار دهید. این کد به وردپرس دستور میده که در صورت انتشار نسخه جدید برای هر یک از قالبهای فعال یا غیرفعال که از آنها استفاده میکنید هیچوقت بروزرسانی به صورت خودکار انجام نگیرد. برای این منظور در هاست خودتون به مسیر /public_html/wp-content/themes/ مراجعه کنید. این مسیر مربوط به قالبی هست که از آن استفاده میکنید. حالا باید از اینجا وارد پوشه قالب فعال که در حال حاضر سایت با این قالب در حال اجرا شدن است شده و به دنبال فایلی با نام functions.php در پوشه قالب بگردید. حالا که فایل را پیدا کردید روی آن راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید. در نهایت کد زیر را در مکان مناسبی از این فایل قرار دهید.
add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );
در استفاده از این کد هم همان نکاتی که برای غیرفعال کردن بروزرسانی خودکار برای افزونه وردپرس را در کادر قرمز اعلام کردم در نظر داشته باشید.
غیرفعال کردن آپدیت خودکار وردپرس با افزونه
اما گاهی ممکنه که بخواهید از آپدیت خودکار برای یک افزونه و یا قالب خاص جلوگیری کنید. در این صورت بهتره تا از روش دوم یعنی استفاده از افزونه جلوگیری از آپدیت خودکار وردپرس استفاده کنید. افزونهای که برای غیرفعال کردن آپدیت خودکار وردپرس قصد معرفی اونو دارم با عنوان Easy Updates Manager در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تا به امروز موفق شده بیش از 100.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.9 را ازآن خود بکنه که با استفاده از این افزونه قادر به اعمال تنظیمات دلخواه برای بروزرسانی خودکار در وردپرس خواهید بود. برای استفاده از این افزونه ابتدا روی دکمه دانلود افزونه که در انتهای مقاله قرار داره کلیک کنید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس هدایت شده و سپس با استفاده از آموزش نصب افزونه در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی این افزونه بکنید.
پس از نصب و فعال سازی افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام Updates Options در منوی پیشخوان اضافه خواهد شد که با مراجعه به این منو میتونید به صورت دلخواه آپدیت خودکار را برای هسته وردپرس، افزونه وردپرس، قالب وردپرس و یا به دلخواه خودتون از بین این موارد هر چندتا که در نظر دارید را مدیریت و غیرفعال کنید.
همونطور که در تصویر میبینید این افزونه دارای چندین تب هست که با مراجعه به هر تب میتونید مدیریت اپدیت در وردپرس را به صورت دسته بندی شده برای قالب، افزونه، هسته وردپرس و بخش پیشرفته که شامل گزینههای اضافی است مدیریت کنید. مشابه تصویر با فعال کردن گزینه Disable All Updates کلیه آپدیتهایی که در وردپرس در حال جریان هستند غیرفعال خواهند شد و هیچ بهروزرسانی در قالب، هسته وردپرس و افزونه وردپرس انجام نخواهد گرفت. با استفاده از بخش Automatic Updates هم میتونید آپدیت اتوماتیک که در پس زمینه انجام میگیرند را غیرفعال کنید. برای این منظور کافیه گزینه Off را انتخاب کنید یا با استفاده از گزینه Custom که شامل مواردی مثل موارد دلخواه مثل آپدیتهای زبان، minor و… میشه را غیرفعال کنید.
با اسکرول کردن به سمت پایین موارد بیشتری مشابه تصویر بالا نمایش داده خواهند شد که میتونید این موارد را هم کنترل کنید که در زیر اشارهای کوتاه به آنها میکنم.
Logs: این گزینه به شما گزارشاتی از آپدیتها را در وردپرس نمایش خواهد داد که با غیرفعال کردن این گزینه میتونید بررسی این مورد را غیرفعال کنید.
Core Notification E-mails: این گزینه برای اطلاع رسانی ایمیل از طریق وردپرس است که هنگام آپدیت وردپرس شما را در جریان آپدیت قرار خواهد داد. حالا میتونید با فعال کردن دکمه Disable Core Notification E-mails: به صورت کلی از ارسال ایمیل جلوگیری کنید یا اینکه با وارد کردن چند ایمیل در فیلد Enter Comma Separated E-mail Addresses و جدا کردن ایمیلها با کاما انگلیسی از هم دیگه امکان ارسال ایمیل اطلاع رسانه که به صورت پیشفرض فقط برای ایمیل مدیر سایت ارسال میشه را به ایمیلهای دلخواه ارسال کنید.
WordPress Core Updates: این گزینه برای غیرفعال کردن آپدیت خودکار هسته وردپرس است.
WordPress Plugin Updates: این گزینه برای غیرفعال کردن آپدیت خودکار افزونه وردپرس است.
WordPress Theme Updates: این گزینه برای غیرفعال کردن آپدیت خودکار پوسته یا همون قالب وردپرس است.
WordPress Translation Updates: این گزینه برای غیرفعال کردن آپدیت خودکار فایل زبان وردپرس که شامل فایل زبان در هسته وردپرس، افزونه وردپرس و قالب وردپرس است.
WordPress Version in Footer: این گزینه هم برای نمایش نسخه مورد استفاده از وردپرس که در فوتر پیشخوان وردپرس است مورد استفاده قرار میگیره که با غیرفعال کردن این گزینه متن نسخه وردپرس از پیشخوان وردپرس مخفی خواهد شد.
غیرفعال کردن آپدیت افزونه دلخواه در وردپرس
برای غیرفعال کردن یک یا چند افزونه دلخواه در وردپرس روی تب PLUGINS کلیک کنید تا به صفحه نمایش افزونهها مشابه تصویر زیر هدایت شوید. حالا همونطور که در تصویر میبینید لیست افزونههای نصب شده در وردپرس نمایش داده خواهند شد. برای غیرفعال کردن آپدیت هر افزونه که در نظر دارید کافیه روی دکمه Off کلیک کنید تا این افزونه به صورت خودکار آپدیت نشود.
غیرفعال کردن آپدیت قالب دلخواه در وردپرس
برای غیرفعال کردن یک یا چند قالب دلخواه در وردپرس روی تب THEMES کلیک کنید تا به صفحه نمایش قالبها مشابه تصویر زیر هدایت شوید. حالا همونطور که در تصویر میبینید لیست قالبهایی که نصب شده نمایش داده خواهند شد. برای غیرفعال کردن آپدیت هر قالب کافیه روی دکمه Off کلیک کنید تا به صورت خودکار آپدیت نشود.
تنظیمات پیشرفته افزونه
با مراجعه به تب Advanced تنظیمات اضافی و پیشرفته این افزونه به شما نمایش داده میشه که میتونید در کنار مدیریت خودکار آپدیتها در وردپرس از این قابلیتها هم استفاده کنید.
Exclude Users: اگر در سایت وردپرسی شما چند کاربر که دارای نقش کاربری مدیر کل هستند یعنی به این افزونه و تنظیمات آن دسترسی دارند، پس برای اینکه با اعمال تغییرات از سوی کاربران مختلف برنامه آپدیت خودکار که در وردپرس سفارشی سازی کردید به هم نخورد میتوانید با انتخاب هر یک از کاربران دسترسی وی به تنظیمات این افزونه را ببندید. کافی است از بین نامهای کاربری که نمایش داده میشوند تیک هر کاربر را فعال کرده و در نهایت روی Save Users کلیک کنید.
Force Automatic Updates: این گزینه اقدام به آپدیت بر اساس انتخابهایی که انجام دادید کرده و به شما امکان میده در یک تایم 90 ثانیهای سایت را بررسی کنید تا اگر مشکلی وجود نداشت اقدام به آپدیت هر یک از موارد انتخابی بکنید. در این حالت صرفا برای 90 ثانیه از نسخه آپدیت هر چیزی استفاده خواهد شد و به تنظیماتی که برای اپدیت در نظر گرفتید بستگی دارد.
Logs: با فعال کردن این گزینه تب دیگری با عنوان Logs در افزونه اضافه خواهد شد که آخرین تغییرات و آپدیتهایی که در وردپرس انجام گرفته است را نمایش دهد.
Reset Options: این گزینه هم این امکان را میده که تنظیماتی که برای افزونه اعمال کردید را به حالت پیشفرض برگردونید، در این صورت کلیه آپدیتها در وردپرس انجام خواهند گرفت.
در این آموزش به بررسی مشکلاتی که در صورت فعال بودن آپدیت خودکار وردپرس ممکنه در سایت براتون به وجود بیاد پرداختم و در نهایت به معرفی راهکارهایی برای غیرفعال کردن به روزرسانی خودکار در وردپرس و نحوه جلوگیری از آپدیت خودکار افزونهها و قالب در وردپرس پرداختیم. امیدوارم این آموزش هم مورد توجه شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش برنامه دلخواه خودتون را برای آپدیت در وردپرس پیاده سازی کنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.