راهنمای انتخاب دامنه مناسب برای سایت
انتخاب دامنه مناسب یکی از سرنوشت سازترین و مهمترین کارهایی هست که در ابتدای شروع کسب و کار آنلاین باهاش مواجه میشید. دامنه خریداری شده توسط شما نشان از فعالیت سایت شما داره و نمیشه هر دامنهای را برای هر کاری استفاده کرد. بلکه باید نام دامنه و در راس اون نام سایت هر دو یکسان باشند و با موضوع سایت همخوانی داشته باشند. تا چندین سال پیش که رشد راهاندازی سایتها به این میزان سریع نبود، دغدغهای برای خرید دامنه مناسب وجود نداشت. اما در سالهای اخیر با روی کار اومدن افرادی که اقدام به خرید و فروش دامنه میکنند و در واقع میشه گفت یک دلالی برای خودشون ایجاد کردند سخت هست که یک نام دامنه مناسب برای سایت خودتون پیدا کنید.
در این مقاله از وبمستر وردپرس قصد دارم به نکاتی پیرامون انتخاب دامنه مناسب برای سایت بپردازم که استفاده کردن از این نکات میتونه به عنوان راهنمای انتخاب دامنه برای شما باشه تا یک نام دامنه خوب برای سایت انتخاب کنید. به صورتی که این نام دامنه در ضمن کوتاه بودن، به راحتی در ذهن باقی بمونه و کاملا با کسب و کار آنلاین شما هم مرتبط باشد.
راهنمای انتخاب دامنه مناسب برای سایت
مجموعه نکاتی که برای انتخاب نام دامنه مناسب در این مقاله ذکر میشه برای هر سایتی کاربرد داره که باید به این نکات هنگام خرید دامنه توجه ویژه داشته باشید. تا جای ممکن هم که براتون مقدور هست سعی کنید به تک تک این نکات توجه داشته باشید تا در آینده مجبور به تغییر دامنه در سایت نشده و تا مادامی که سایت را با دامنه مد نظر راهاندازی میکنید اقدام به تغییر دامنه سایت نکنید.
1. از پسوند مناسب استفاده کنید
پسوندهای دامنه بسیار زیادی برای خریداری وجود دارند. از پسوندهای متداول com، net، org، ir گرفته تا پسوندهای جدیدی مثل blog و name که چند سالی است امکان ثبت چنین دامنههایی فراهم شده است. خرید هر یک از این پسوند دامنهها به عوامل مختلف و زیادی بستگی داره که باید تکتک اونها را بررسی کنید و در نهایت پسوند مناسب را انتخاب کنید. پسوند دامنههای قابل خرید در سه دسته قابل دستهبندی هستند که عبارتند از:
- دامنههای بین المللی: این نوع دامنههای به صورت بین المللی بوده و برای هر فرد در سر تا سر دنیا قابل ثبت میباشند. از معروفترین این دامنهها میشه به پسوندهای com، net، org و… اشاره کرد که عموما قابل استفاده هستند.
- دامنههای محلی: این نواع دامنهها مختص یک کشور خاص هستند که از جمله اونها میشه به دامنههایی مثل ir، co.ir، in، tr و… اشاره کرد. اما حتما دیدید که برخی افراد از دامنههایی نظیر in هم استفاده میکنند. این دامنه مخصوص کشور هند است، اما چون ظاهرا به مخفف internet هم شباهت داره این دامنه محلی به دامنههای بین المللی هم راه پیدا کرده است.
- دامنههای موضوعی: و در نهایت دامنههای موضوعی که نشان دهنده محوریت و موضوع یک سایت هستند که میشه به پسوندهایی مثل blog، name، photography، travel و… اشاره کرد که به ترتیب میشه در سایتهای شخصی، عکاسی، سفر و… ازشون استفاده کرد.
2. به راحتی در ذهن بمانید
سعی کنید دامنهای که انتخاب میکنید به راحتی در ذهن کاربران باقی بمونه و همین که نام دامنه را برای یک بار دیدند به راحتی در ذهنشون حک شده و هر زمان که نیاز داشتند در موضوع مرتبط با سایت شما جستجویی داشته باشند سریعا بدون جستجو در گوگل به سایتتون مراجعه کنند. برخی سایتها هستند که از نامهایی استفاده میکنند که نه تنها در ذهن کاربران باقی نمیمونه، بلکه اصلا هیچ ترکیبی از نام دامنه هم تا به حال به گوششون نخورده است.
3. نام دامنه خاص خود را انتخاب کنید
دامنهای که انتخاب میکنید باید خاص خود شما باشد و بعد از چند سال فعالیت نام دامنه به عنوان برند شما تبدیل شود. به عنوان مثال سایتهایی مثل دیجی کالا را در نظر بگیرید که بعد از گذشت یک دهه به برند تبدیل شده و خاص این سایت شده است. هرگاه شخص دیگری بخواهد دامنهای مشابه همین دامنه ثبت کند، چنین سایتهایی به راحتی میتوانند درخواست زیان کرده و ادعای کپی نام دامنه را هم داشته باشند. البته زیاد نگران این مسئله نباشید، چرا که در ایران توجه زیادی به مسئله کپی رایتینگ و حقوق مربوط به آن در این زمینه نمیشود.
4. دامنهای مرتبط با موضوع سایت انتخاب کنید
دامنه انتخابی شما باید همواره با موضوع سایت شما مرتبط باشد. یا اینکه اگر نام دامنه قرار است به یک برند تبدیل شود، تا جای ممکن سعی کنید آدرس دامنه را به شکلی انتخاب کنید که اشارهای به محوریت سایت شما داشته باشد. برخی افراد هستند که از دامنههایی بی معنی و حتی 3 حرفی برای کاری استفاده میکنند که هیچ ارتباطی با موضوع سایت آنها ندارد.
5. نام دامنه کوتاه انتخاب کنید
انتخاب نام دامنه کوتاه برای کاربران تجربه لذت بخشتری خواهد داشت. چرا که هم به راحتی در ذهن خواهد ماند و هم اینکه در هنگام رجوع مستقیم به سایت وقت زیادی را در تایپ کردن نمیگیرد. گفته میشه که دامنه مناسب و خوب نباید بیشتر از 12 کاراکتر را شامل شود، چرا که بیش از این تعداد قابل به یاد ماندن نبوده و طولانی هم به نظر خواهد رسید.
6. از کلمات کلیدی در دامنه استفاده کنید
استفاده از کلمه کلیدی در آدرس دامنه سایت میتونه تاثیر خوبی روی سئو سایت داشته باشه. این موضوع به قدری اهمیت داره که نیازمند یک مقاله مفصلتر خواهد بود. شاید فکر کنید در مورد زبان فارسی این مقوله زیاد کارساز نبوده و مهم به نظر نرسه، اما چیزی که مشخص هست اینه که در آینده مطمئنا گوگل به زودی به دلیل درک بالایی که خواهد داشت، با توجه به املای نام دامنه و عنوان سایت میتونه تشخیص بده که دامنه شما ربطی به موضوع سایت که بر اساس کلمه کلیدی هست دارد یا خیر!
بنابراین اگر کلمات کلیدی که در سایتتون استفاده میکنید در نام دامنه هم ذکر شده باشند، باعث میشه در نتایج جستجوی گوگل در سطح بالاتری قرار بگیرید. اگر فکر میکنید رقابت بر سر موضوع سایتی که قصد ساختش را دارید در گوگل بسیار بالاست، حتما به نکته آخری که در این مقاله ذکر میکنم توجه ویژه داشته باشید.
7. به املای دامنه و تلفظ آن دقت کنید
متاسفانه باب شده که افراد به آدرس دامنه توجهی نمیکنند و به هر شکلی که فکر میکنن میشه نام برند خودشون را با حروف لاتین تایپ کرد یک دامنه خریداری میکنند. در انتخاب کردن نام دامنه باید دقت داشته باشید که آدرس سایتتون درست همون چیزی باشه که تلفظ میکنید. این حالت برای املای نام دامنه هم باید به همین شکل باشه که برای بررسی املا میتونید از خود گوگل یا ابزار Google Translate استفاده کنید. در زیر به دو مورد از رایجترین این اشتباهات میپردازم.
از خط تیره در دامنه استفاده نکنید
اولین اشتباهی که کاربران مرتکب میشن اینه که از کاراکتر خط تیره (-) برای دامنه استفاده میکنند. این موضوع به قدری شایع هست که در بیشتر موارد افراد نام دامنه را اشتباه در مرورگر تایپ میکنند. به عنوان مثال برخی افراد به جای استفاده از خط تیره از کاراکتر Underline یا خط زیر استفاده میکنند که اصلا امکان ثبت دامنه به این شکل وجود نداره. اما به دلیل تلفظ اشتباه، ممکنه به این مشکل بر بخورید.
از دو کاراکتر یکسان در دامنه استفاده نکنید
مشکل بعدی هم استفاده از کاراکترهای یکسان هست. یعنی شما هنگام انتخاب دامنه از دو کاراکتر یکسان پشت سر هم استفاده میکنید که این موضوع باعث اشتباه خواهد شد. گذشته از این هنگام تلفظ کردن ممکنه به جای اینکه دو یا بیشتر کاراکتری که برای دامنه ثبت شده را در مرورگر وارد کنند، از یک کاراکتر استفاده میکنند که باز هم با آدرس اشتباه روبهرو خواهند شد.
دامنه برای همه یکسان باشد
شایعترین اشتباه هم زمانی پیش میاد که از کاراکترهای عددی برای این کار استفاده میکنند. به عنوان مثال ممکنه ما به جای نام دامنه topsima بیایم و از نام دامنههایی مثل top30ma یا t4psima استفاده کنیم. اگر دلیل را هم بپرسید خواهیم گفت که تلفظ همان وبمستر وردپرس است، چون به جای SI از 30 یا به جای A از عدد 4 استفاده کردیم که همون تلفظ را خواهند داد. اما آیا املا یا واژگان این دامنهها هم یکسان هست؟! قطعا خیر، این مسئله هم باعث ایجاد ورود به آدرس اشتباه در سایت خواهد شد.
8. سایر پسوند دامنههای خود را خریداری کنید
بارها این مسئله باعث مشکلات متعدد شده که در هنگام خرید دامنه اصلا به این موضوع توجهی صورت نمیگیره. برخی افراد دامنه بین المللی را به عنوان دامنه مورد استفاده انتخاب میکنند، اما اصلا به سایر پسوندها توجه ندارند که اونها را هم خریداری کنند. زمانی میرسه که تصمیم میگیرند از نام دامنه محلی برای کاری دیگه استفاده کنند، یا اینکه به دلیل برند شدن سایتشون تصمیم به خرید سایر پسوندها میگیرند که با ریدایرکت کردن کاربران را به سایت اصلی هدایت کنند. اما با کمال تعجب میبینند که دامنه قبلا توسط افراد سودجو و افرادی که در کار خرید و فروشنده دامنه هستند ثبت شده و این افراد هم با پیشنهاد قیمتهای بسیار بالا سعی میکنند دامنه را بفروشند.
مشکل وقتی بزرگتر میشه که با برند شدن، برخی افراد سودجو عینا همان محتوا و شکل و ظاهر سایتتان را برای دامنه یکسان شما طراحی میکنند، منتها با پسوند دیگری که در این حالت کسانی که از سایت شما استفاده میکنند، با این ذهنیت که این کسب و کار متعلق به شماست باعث ضرر و زیان مالی خواهند شد. این مسئله باعث خدشه دار شدن کسب و کار شما خواهد شد.
9. یک لیوان قهوه نوش جان کنید!
بعد از اینکه همه موارد بالا را رعایت کردید، لیستی از دامنهها را بر همین اساس تهیه کرده و بدون هیچ گونه عجله کردن و صرف چند لیوان قهوه :D چند روزی روی نام دامنهها فکر کنید، از دوستان مورد اعتماد مشورت بگیرید که کدام دامنه میتواند برای سایت شما مناسبتر باشد. در نهایت با دادن امتیاز و بررسی برای هر دامنه، دامنهای که بیشترین اولویت و امتیاز را کسب خواهد کرد را انتخاب کرده و همراه با سایر پسوندها آن را ثبت کنید.
امیدوارم که این مقاله هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این مقاله تونسته باشید اقدام به انتخاب دامنه مناسب برای سایت خودتون بکنید. در صورتی که برای خرید دامنه و انتخاب یک نام دامنه خوب برای سایتتون سوال یا مشکلی داشتید، در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان راهنماییتون بکنم. همچنین برای اینکه از نظر سئو و بهینه سازی دامنه مناسبی انتخاب کنید، حتما روی دکمه زیر کلیک کنید.
بررسی فاکتورهای سئو گوگل در انتخاب دامنه