آموزش نصب وردپرس در هاست سی پنل
نصب وردپرس روی هاست سی پنل اولین قدم برای ورود به دنیای وردپرس است. با نصب و راهاندازی وردپرس بر روی هاست خود میتوانید سایت را راهاندازی کرده و شروع به فعالیت در آن بکنید. همانطوری که در مقاله وردپرس چیست؟ با وردپرس آشنا شدیم، برای نصب وردپرس و استفاده از آن هاستی که از آن استفاده میکنید میبایست از php 5.2 یا بالاتر، پایگاه داده mySQL یا mariaDB و داشتن فضای کافی پشتیبانی کند.
با نصب وردپرس روی هاست سی پنل میتوانید اقدام به ساخت سایت با وردپرس در هر زمینهای که قصد راهاندازی یک سایت و شروع کسب و کار آنلاین خود را دارید کنید. اگر هم هنوز مطمئن نیستید که وردپرس پاسخگوی نیاز شما خواهد بود یا خیر کافی است تا با استفاده از مقاله با وردپرس چه سایت هایی میتوان ساخت؟ بررسی کید که آیا وردپرس نیاز شما را برای این سایت برطرف خواهد کرد یا خیر.
اما نصب وردپرس و استفاده از آن صرفا محدود به هاست نبوده و در محیط لوکال هاست(نصب وردپرس در کامپیوتر شخصی) نیز قادر به استفاده از وردپرس خواهید بود. بنابراین ابتدا باید مشخص شود که قصد استفاده از وردپرس را در چه محیطی دارید، در حال حاضر میتوان وردپرس را روی پلتفرمهای زیر نصب و اجرا کرد.
- نصب وردپرس روی هاست سی پنل
- نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین
- نصب وردپرس در لوکال هاست زمپ
- نصب وردپرس در لوکال هاست ومپ
- نصب وردپرس در لوکال هاست لمپ(استفاده در لینوکس)
- نصب وردپرس در لوکال هاست ممپ(استفاده در مک)
نصب وردپرس روی هاست سی پنل
در این آموزش از وبمستر وردپرس به نحوه نصب وردپرس در هاست سی پنل میپردازیم. هاست سی پنل یکی از پرطرفدارترین هاستهایی است که به دلیل محیط کاربری بهینه که در اختیار کاربران قرار میدهد بهتر قادر به مدیریت هاست خود هستند. همین موضوع باعث شده است تا اکثر شرکتهای هاستینگ از سی پنل برای مدیریت و کنترل هاست استفاده کنند.
برای نصب وردپرس روی هاست سی پنل به صورت کلی ما باید مراحل زیر را طی کنیم که تا انتهای این آموزش به نحوه نصب وردپرس در هاست سی پنل میپردازیم و کلیه مراحل زیر را طی خواهیم کرد.
- دانلود وردپرس و آپلود آن در هاست سی پنل
- خارج کردن وردپرس از حالت فشرده و انتقال آن به روت هاست
- ساخت دیتابیس وردپرس و ایحاد ارتباط دیتابیس و کاربر دیتابیس
- مراجعه به آدرس سایت و وارد کردن اطلاعات دیتابیس
- وارد کردن اطلاعات وردپرس و ساخت مدیر در وردپرس
برای شروع نصب وردپرس در هاست سی پنل ابتدا باید وارد هاست وردپرس خود شوید. برای این منظور باید به آدرس ورود در هاست سی پنل که در دامنه شما قرار دارد مراجعه کنید. آدرس ورود به هاست سی پنل با افزودن عبارت 2082: مانند www.webmasterwp.ir:2082 در دسترس خواهد بود. بعد از مراجعه به این آدرس با فرم ورود در هاست که مشابه تصویر زیر است مواجه خواهید شد.
حالا در این مرحله باید نام کاربری و کلمه عبور که در هنگام خرید هاست در اختیار شما قرار داده شده است را به ترتیب در فیلدهای Username و Password وارد کنید و در نهایت روی دکمه Log in کلیک کنید تا وارد هاست شوید. سپس در مرحله بعد مثل تصویر زیر روی File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایلها در هاست سی پنل هدایت شوید.
با کلیک روی file manager به صفحهای هدایت میشوید که در آن قادر به مشاهده و مدیریت فایلها در هاست خواهید بود. حالا برای اینکه به مسیری که توسط کاربران قابل مشاهده است و برای شروع نصب وردپرس باید از اینجا شروع کنید مشابه تصویر زیر روی گزینه Public_html کلیک کنید.
در این مرحله وارد مسیر اصلی یا به اصطلاح روت هاست خواهید شد که باید وردپرس را دانلود کرده و در این مسیر آپلود کنید. بنابراین به آدرس fa.wordpress.org مراجعه کرده و مشابه تصویر زیر روی دکمه دریافت وردپرس کلیک کنید.
توجه داشته باشید که، حتما وردپرس را از همین آدرس دانلود کنید. در غیر این صورت اگر وردپرس را از منابع دیگری دانلود کنید هیچگونه تضمینی برای امنیت آن وجود نخواهد داشت. چرا که در این حالت به راحتی میتوان با وارد کردن کدهای مخرب بر روی سایت کنترل کاملی داشت و همین مسئله باعث به خطر افتادن امنیت در وردپرس خواهد شد. تنها سایتهای مورد تایید به جز این آدرس وبسایتهای wp-persian.com و wp-parsi.com هستند.
در این مرحله اسکریپت وردپرس شروع به دانلود شدن خواهد کرد. بعد از اینکه فایل ZIP. وردپرس را به صورت کامل دریافت کردید به صفحه public_html در هاست خود برگردید و مشابه تصویر زیر در بالای صفحه روی دکمه آپلود کلیک کنید.
با کلیک روی دکمه Upload وارد صفحه زیر خواهید شد که میتوانید وردپرس را که با فرمت ZIP. دانلود کردید از این بخش در هاست خود آپلود کنید. برای آپلود فایل در هاست سی پنل کافی است روی دکمه Select File کلیک کنید تا پنجره انتخاب فایل از کامپیوتر شما باز شده و در نهایت بعد از انتخاب فایل منتظر بمانید تا در هاست آپلود شود.
حالا در این مرحله فایل وردپرس که با فرمت zip. بود روی هاست آپلود شده و با مراجعه به مسیر public_html به آن دسترسی دارید. در این مرحله باید فایل را از حالت فشرده خارج کنید تا محتویات داخل فایل زیپ از آن خارج شوند. بنابراین در هاست سی پنل روی فایل zip آپلود شده راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
بعد از کلیک کردن روی دکمه Extract پنجره زیر نمایش داده شده و مسیری که قصد دارید وردپرس در آن از حالت زیپ خارج شود قابل انتخاب است. در این مرحله هیچ گزینهای را تغییر ندهید و فقط روی دکمه Extract File کلیک کرده و منتظر بمانید تا فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شوند.
در نهایت بعد از اینکه فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شدند یک پوشه در مسیر public_html با نام wordpress اضافه خواهد شد که فایلهای وردپرس در این پوشه قرار دارند.
برای اینکه اقدام به نصب وردپرس در دامنه سایت بکنید لازم است فایلهای درون پوشه wordpress را به مسیر public_html منتقل کنید. بنابراین به پوشه wordpress مراجعه کرده و روی گزینه Select All کلیک کنید تا کلیه فایلها و پوشهها انتخاب شوند. سپس راست کلیک کرده و گزینه Move را برای انتقال به روت هاست انتخاب کنید.
با کلیک روی گزینه Move پنجره زیر برای شما نمایش داده خواهد شد که در آن باید مسیر اصلی و روت هاست خود را برای انتقال فایلها انتخاب کنید. بنابراین عبارت wordpress را پاک کنید و فقط public_html را برای مسیری که باید فایلها منتقل شوند انتخاب کنید. در نهایت روی دکمه Move File کلیک کنید تا فایلها منتقل شوند.
حالا که فایلها منتقل شدند نوبت به ساخت پایگاه داده در هاست خواهد رسید که برای نصب وردپرس در هاست سی پنل در این مرحله باید یک پایگاه داده برای ذخیره و ساخت دادهها در آن ایجاد کنید.
ساخت دیتابیس وردپرس در هاست سی پنل
برای ساخت دیتابیس در هاست سی پنل به مسیر اصلی هاست خود که در آدرس webmasterwp.ir:2082 بود برمیگردیم و سپس مشابه تصویر زیر برای ساخت دیتابیس در هاست سی پنل در بخش DATABASE روی گزینه MYSQL Database Wizard کلیک کنید.
با کلیک روی این گزینه به صفحه ساخت دیتابیس در هاست سی پنل هدایت میشوید. در این مرحله ابتدا یک نام برای دیتابیس خود ایجاد کنید. در اینجا ما از نام topsima برای دیتابیس خود استفاده میکنیم.
بعد از اینکه یک نام دلخواه برای دیتابیس خود انتخاب کردید روی دکمه Next Step کلیک کنید تا در مرحله بعد نام کاربری دیتابیس را وارد کنید. در این مرحله نیز درست مانند مرحله قبل کافی است یک نام دلخواه برای نام کاربری دیتابیس خود انتخاب کنید.
پیشنهاد میکنم برای افزایش امنیت بیشتر از یک نام متفاوت و جدا از نام پایگاه داده برای نام کاربری دیتابیس وردپرس استفاده کنید. چرا که در صورتی که اطلاعات دیتابیس وردپرس در اختیار دیگران قرار گیرد قادر به سوء استفاده از آن خواهند بود.
در این مرحله حالا همانطور که در تصویر مشاهده میکنید فیلدهای مربوط به ساخت دیتابیس وردپرس در هاست هاست سی پنل را مشابه نمونه تکمیل کنید. ابتدا در فیلد Username نام کاربری دلخواه خود را برای دیتابیس وارد کنید و سپس در فیلد Password یک رمز عبور قوی که متشکل از اعداد، حروف و کاراکترهای خاص میباشد را وارد کنید و در نهایت یک بار دیگر رمز انتخابی را در فیلد password again وارد کنید. بعد از اینکه میزان قوی بودن رمز از بخش Strength مشخص شد روی دکمه Create User کلیک کنید.
در این مرحله مانند تصویر بالا برای اینکه دیتابیس وردپرس و کاربری که برای دیتابیس در نظر گرفته شده است به هم متصل شوند ابتدا روی گزینه ALL PRIVILEGES کلیک کنید تا همه گزینهها انتخاب شوند و در نهایت روی Next Step کلیک کنید. در این مرحله کار ساخت دیتابیس در وردپرس به پایان رسیده و حال میتوانید شروع به نصب وردپرس روی هاست سی پنل بکنید.
نحوه نصب وردپرس روی هاست سی پنل
تا این مرحله دیتابیس وردپرس نیز ساخته شده است و در ادامه برای نصب وردپرس باید به آدرس دامنه خود مراجعه کنید. بنابراین به آدرس دامنه خود مراجعه کنید تا صفحه زیر برای شما نمایش داده شود. در اینجا ما برای نصب وردپرس در دامنه خود باید به آدرس webmasterwp.ir مراجعه کنیم. اما قبل از اینکه به ادامه مراحل بپردازیم در اینجا باید تصمیم بگیرید که آیا قصد استفاده از www را دارید یا خیر؟!
در صورتی که هنوز تصمیم نگرفتهاید کافیست مقاله وردپرس با www یا بدون www را مطالعه کنید. در صورتی که قصد استفاده از www را دارید در این مرحله آدرس سایت خود را با www باز کنید، اما اگر تمایلی به استفاده از www ندارید کافیست صرفا نام دامنه را وارد کرده و ادامه مراحل را برای نصب وردپرس روی هاست سی پنل طی کنید.
در این مرحله توضیحاتی در رابطه با نحوه نصب وردپرس داده شده است که برای شروع نصب باید روی دکمه بزن بریم! کلیک کنید تا به مرحله وارد کردن اطلاعات دیتابیس هدایت شوید.
در این مرحله از مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل باید اطلاعات دیتابیس خود را که در مراحل قبل اقدام به ساخت دیتابیس در هاست سی پنل کردید در این گزینهها وارد کنید.
نام پایگاه داده: در این بخش باید نام پایگاه داده ساخته شده را وارد کنید. در مرحله ساخت دیتابیس وردپرس در هاست سی پنل من از نام topsima_topsima برای نام پایگاه داده استفاده کردم، بنابراین باید همین نام را در نام پایگاه داده وارد کنم. شما هم هر نامی که برای پایگاه داده و دیتابیس وردپرس خود انتخاب کردید را باید در این فیلد وارد کنید.
نام کاربری: در این فیلد هم باید نام کاربر پایگاه داده وردپرس که در هنگام ساخت دیتابیس وردپرس در هاست ایجاد کردیم را وارد کرد. برای نام کاربری دیتابیس وردپرس من از topsima_topuser انتخاب کردم که باید در این فیلد همین نام کاربری را وارد کرد. شما هم هر نامی که برای نام کاربری دیتابیس وردپرس خود انتخاب کردید را وارد کنید. همانطور که در هنگام ساخت دیتابیس گفتم دقت کنید نام پایگاه داده و نام کاربری پایگاه داده یکی نباشند تا دیتابیس شما از امنیت بالاتری برخوردار باشد.
رمز: در این فیلد هم رمزی که برای پایگاه داده وردپرس انتخاب کردید را وارد کنید. برای رمز پایگاه وردپرس هم همانطور که در هنگام ساخت دیتابیس ذکر شد سعی کنید از رمزی که متشکل از اعداد، حروف و کاراکترهای خاص است استفاده کنید تا امنیت بیشتری داشته باشد. اگر هم تا اینجای کار رمز ضعیفی انتخاب کردید قبل از نصب کامل وردپرس همینجا دست نگه داشته و اقدام به تغییر رمز دیتابیس در هاست سی پنل بکنید.
میزبان پایگاه داده: این فیلد را با همین نام که قرار دارد باقی گذاشته و هیچ تغییری در آن ایجاد نکنید.
پیشوند جدول: هر سایت دارای یک پایگاه داده است که اطلاعات سایت در این پایگاه داده ذخیره شده و با ایجاد ارتباطی که بین پایگاه داده و فایلهای موجود در هاست که شامل تصاویر، ویدئو و انواع فایلهای چندرسانهای است یک سایت به ما نمایش داده میشود. از سوی دیگر اطلاعات موجود در دیتابیس که شامل مطالب، دستهبندی، تنظیمات و… هستند هم در دیتابیس ذخیره میشوند که در این صورت این اطلاعات از دیتابیس نیز لود شده و در نهایت یک سایت برای ما بارگزاری میشود.
حال وردپرس برای اینکه از سرقت اطلاعات دیتابیس جلوگیری کند از پیشوند جداول استفاده کرده است تا برای دسترسی به دیتابیس وردپرس یک مرحله این امنیت را افزایش دهد. در حالت عادی این پیشوند روی _wp قرار دارد اما برای اینکه امنیت پایگاه داده وردپرس بیشتر شود پیشنهاد میکنم حتما از یک پیشوند دلخواه برای پایگاه داده وردپرس استفاده کنید. در اینجا من از پیشوند _tp استفاده کردم که در این صورت کلیه جداول موجود در دیتابیس با پیشوند _tp شروع خواهند شد.
اگر از مدت نصب وردپرس در سایت شما زمان زیادی میگذرد و همچنان از پیشوند جدول پیشفرض وردپرس استفاده میکنید نگران نباشید، با استفاده از روشهایی که وجود دارد میتوانید هر زمان که نیاز داشتید اقدام به تغییر پیشوند جداول در وردپرس کنید.
در نهایت بعد از اینکه فیلدهای بالا را تکمیل کردید روی دکمه فرستادن کلیک کنید تا به مرحله بعد هدایت شوید. در این مرحله اطلاعات دیتابیس بررسی میشوند و اگر همه آنها را به درستی وارد کرده باشید مشابه تصویر زیر این پیغام نمایش داده خواهد شد که باید روی دکمه راهاندازی نصب کلیک کنید.
با کلیک روی راهاندازی وردپرس به مرحله بعد هدایت خواهید شد که در این مرحله باید اطلاعات وردپرس همچون نام سایت، نام کاربری مدیر سایت، ایمیل مدیر سایت، رمز و… را وارد کنید که در تصویر زیر مشاهده میکنید.
عنوان سایت: در این فیلد عنوان سایت را وارد کنید. این عنوان همان Title سایت است که با مراجعه به صفحه اصلی سایت در نام پنجره مرورگر نمایش داده میشود.
نام کاربری: در این فیلد نام کاربری مدیر وردپرس را وارد کنید. در نگهداری این نام کاربری دقت کافی داشته باشید چرا که برای ورود به مدیریت وردپرس به این نام کاربری نیاز دارید، اما زیاد نگران نباشید در صورت فراموش کردن نام کاربری در وردپرس میتوانید از طریق ایمیل وارد شوید.
رمز انتخابی: در این فیلد رمز مورد نظر برای ورود به مدیریت وردپرس را وارد کنید. سعی کنید از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، نمادها و حروف بزرگ و کوچک است استفاده کنید تا امنیت وردپرس را افزایش دهید.
ایمیل: در این فیلد ایمیل خود را وارد کنید. از این ایمیل برای اطلاعرسانی وردپرس و موارد دیگر مثل بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده خواهد شد.
با فعال یا غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو میتوانید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو را کنترل کنید. اگر تمایلی به ایندکس سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو ندارید کافی است تیک این گزینه را فعال کنید تا از دسترسی توسط موتورهای جستجو به سایت جلوگیری کنید. در این صورت اگر آدرس سایت خود را در گوگل وارد کید هیچ نتیجهای نمایش داده نخواهد شد.
در نهایت بعد از اینکه کلیه فیلدها را به درستی پر کردید روی دکمه راهاندازی وردپرس کلیک کنید تا نصب وردپرس تکمیل گردد. در این مرحله بعد از اینکه وردپرس با موفقیت نصب شد مشابه تصویر زیر پیغام موفقیت آمیز بودن آن نمایش داده خواهد شد و میتوانید نام کاربری خود را مشاهده کنید.
حال همانطور که در تصویر بالا میبینید نصب وردپرس روی هاست سی پنل با موفقیت انجام شده و بعد از اتمام مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل با کلیک روی دکمه ورود به صفحه ورود وردپرس هدایت شده و با استفاده از نام کاربری و رمز انتخابی میتوانید وارد پیشخوان وردپرس شوید.
در این آموزش به نحوه نصب وردپرس در هاست سی پنل پرداختیم و کلیه مراحلی که شامل دانلود وردپرس از مخزن رسمی، آپلود وردپرس در هاست، ساخت پایگاه داده وردپرس در هاست سی پنل و در نهایت وارد کردن اطلاعات دیتابیس برای نصب وردپرس میباشد را به صورت تصویری فرا گرفتیم. امیدوارم که با استفاده از این آموزش توانسته باشید وردپرس را در هاست سی پنل با موفقیت نصب کنید. در صورتی که هنگام نصب وردپرس در هاست سی پنل با مشکلی مواجه شدید یا اینکه سوالی برای شما پیش آمد در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی آن باشم.
با سلام من بعد از نصب ورد پرس به صورت اتوماتیک بر روی سی پنلم زمانی که نام سایت رو وارد میکنم که بتونم مراحل اولیه ثبت نام ورد پرس رو آغاز کنم همچی در صفحه به صورت چپ چین وخط به خط میاد دلیل این مورد چیه ؟
سلام، وردپرس رو از مخزن رسمی دانلود کنید و مراحل نصب رو عینا مطابق آموزش پیش ببرید.
باسلام .. یک مرحله که باید در publichtml یک پوشه بسازیم و بعدا در ان فایل وردپرس را اکسترکت کنیم را نگفتید.. که بعدا نام دامنه ما را تشکیل میدهد ..
یعنی webmasterwp.ir/example که نام ان پوشه همان example هست که میتوانیم مثلا بگذاریم blog..