آموزش نصب افزونه در وردپرس
بعد از ساخت سایت با وردپرس افزودن امکانات مختلف به یک سایت وردپرسی از نیازهای اساسی است که بسته به موضوعیت سایت نیاز به این پیدا میکنیم که امکاناتی را در سایت اضافه کنیم. این امکانات میتوانند به صورت کد نویسی شده و یا استفاده از افزونه در وردپرس صورت گیرد. با نصب افزونه در وردپرس این امکان برای سایت فراهم خواهد بود که با استفاده از افزونه امکاناتی که هر یک از افزونهها در اختیارتان قرار میدهند را در سایت پیاده سازی کنید.
افزونهها در وردپرس به عنوان یک افزودنی و نرم افزار کوچکی مورد استفاده قرار میگیرند که با استفاده از افزونه میتوان بدون نیاز به داشتن دانش کدنویسی امکاناتی که این افزونهها در اختیارتان قرار میدهد را به عنوان یک مکمل در سایت اضافه کرد. به عنوان مثال بیشتر کاربران اولین افزونههایی که به آن احتیاج پیدا میکنند شامل تبدیل تاریخ میلادی به شمسی در وردپرس خواهد بود. حال در این آموزش از وبمستر وردپرس قصد معرفی افزونه وردپرس و آموزش کار کردن با افزونهها در وردپرس را دارم.
وارد شدن افزونهها به دنیای وردپرس به این دلیل بوده است که از آنجایی که هر یک از سایتها نیاز به امکانات بر اساس محوریت کاری خود دارند، پس لزومی ندارد که کلیه امکانات را در هسته وردپرس در نظر گرفت. چرا که این کار باعث سنگین شدن سایت و کندی آن خواهد شد و از سوی دیگر همه کابران نیاز به استفاده از امکانات یکسان نیستند. اینجاست که افزونهها به کمک سایتها آمده و میتوان با نصب افزونه در وردپرس امکانات مد نظر را در سایت فراهم کرد.
این امکانات با نصب افزونه در وردپرس به مدیریت سایت اضافه شده و برای هر یک از این افزونهها منوی جداگانه در نظر گرفته میشود که با مراجعه به صفحه هر افزونه در پیشخوان وردپرس قادر به سفارشی سازی آنها خواهید بود. حال که با افزونه وردپرس آشنا شدید و دانستید که افزونه وردپرس چیست در ادامه به معرفی راههای گوناگون برای نصب افزونه در وردپرس میپردازیم.
آموزش نصب افزونه در وردپرس
برای شروع کار و مدیریت افزونهها در وردپرس اولین کاری که باید انجام دهید این است که وارد پیشخوان وردپرس شده و سپس به منوی افزونهها که برای مدیریت و کنترل هر یک از افزونهها در وردپرس در نظر گرفته شده است مراجعه کنید. با مراجعه به این صفحه لیستی از افزونههای مورد استفاده در سایت مشابه تصویر زیر نمایش داده خواهند شد که قادر به مدیریت تک تک افزونهها بوده و میتوانید کارهایی مثل فعال یا غیرفعال کردن افزونه در وردپرس، ویرایش افزونه در وردپرس، مشاهده جزییات و اطلاعات نویسنده افزونه وردپرس، به روز رسانی افزونه وردپرس و… را انجام دهید.
همانطور که در تصویر میبینید لیست افزونهها موجود در سایت نمایش داده شده و کارهای مدیریتی مثل فعال و غیر فعال کردن افزونه و… نیز در زیر هر افزونه قرار گرفته است که با استفاده از این گزینهها میتوانید به مدیریت افزونه در وردپرس بپردازید.
نصب افزونه وردپرس از مخزن وردپرس
همانطور که در مقاله وردپرس چیست؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟ با هم در رابطه با افزونهها صحبت کردیم، وردپرس دارای مخزن بزرگی از افزونههای مختلف در خود است که نصب افزونه از طریق مخزن وردپرس یکی از پر طرفدارترین راههای نصب افزونه در وردپرس میباشد. روش کار به این شکل است که با مراجعه به منوی افزونهها> افزودن صفحه زیر باز شده و با استفاده از فیلد جستجو که در سمت چپ در بالای صفحه قرار دارد قادر هستید هر افزونهای را که در نظر دارید جستجو کرده و در نهایت بعد از نمایش نتیجه جستجو با کلیک روی دکمه هم اکنون نصب کن افزونه دلخواه را در سایت خود نصب کرده و برای فعال کردن افزونه روی دکمه فعال کردن کلیک کنید.
با استفاده از فیلترهای شاخصها، محبوب، توصیه شده و علاقهمندیها نیز میتوانید افزونهها را بر اساس محبوبیت و سایر جزییات مشاهده کنید تا زودتر بتوانید افزونهای که به دنبال آن هستید را پیدا کنید.
نصب افزونه وردپرس با آپلود در پیشخوان وردپرس
دومین راه پر طرفدار برای نصب افزونه در وردپرس آپلود افزونه در وردپرس میباشد که روش کار به این شکل است که ابتدا افزونه داخواه خود را از مخزن وردپرس و یا هر جای دیگری دانلود میکنید. این افزونه حتما باید به صورت فشرده و در قالب یک فایل با فرمت ZIP. باشد. سپس در صفحه افزودن افزونه مشابه تصویر بالا روی دکمه بارگذاری افزونه کلیک کنید تا بخش انتخاب افزونه از سیستم کامپیوتری شما باز شود. در نهایت فایل zip دانلود شده را با کلیک روی Choose File انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه هم اکنون نصب کن کلیک کنید.
حال بسته به حجم افزونه اندکی منتظر بمانید تا در هاست آپلود شود. بعد از اینکه افزونه آپلود شد و نصب با موفقیت انجام گرفت صفحه زیر نمایش داده خواهد شد که در آن نتیجه نصب را میتوانید مشاهده کنید. حالا برای استفاده از افزونه روی دکمه فعال کردن افزونه کلیک کنید تا افزونه فعال شود.
توجه داشته باشید که، تنها از مخازن و منابع مورد تایید اقدام به تهیه افزونه در وردپرس کنید. چرا که اگر از هر سایتی اقدام به دانلود افزونه بکنید ممکن است برخی سوء استفاده کنندگان با تزریق کدهای مخرب در افزونه باعث ایجاد مشکل در سایت شما شوند. اگر افزونهای در مخزن وردپرس قرار دارد حتما فقط از طریق مخزن آن را نصب کرده یا اینکه دانلود کنید. در صورتی که افزونهای را از منابع دیگر دانلود میکنید حتما کدهای آن را بررسی کنید یا اگر خود دانش این کار را ندارید از یک متخصص وردپرس برای این کار کمک بگیرید.
نصب افزونه وردپرس از طریق هاست
سومین روش برای نصب افزونه در وردپرس استفاده از هاست است. در این روش که آن را به عنوان نصب دستی افزونه وردپرس میشناسیم ابتدا باید وارد هاست خود شده و سپس روی Flle Manager کلیک کنید.
بعد از اینکه وارد بخش مدیریت فایلها در هاست شدید به مسیر /public_html/wp-content/plugins/ مراجعه کنید. این پوشه مربوط به افزونهها در وردپرس است و هر افزونهای که در وردپرس نصب میکنید دارای یک پوشه است که در تصویر زیر آن را مشاهده میکنید.
حالا همانطور که در تصویر میبینید بعد از اینکه وارد دایرکتوری افزونهها در وردپرس شدید روی دکمه Upload که در بالای صفحه قرار دارد کلیک کنید. در این مرحله به صفحه آپلود فایل از طریق هاست هدایت خواهید شد. مشابه تصویر زیر فایل ZIP. افزونهای که آن را دانلود کردهاید را انتخاب کرده و منتظر بمانید تا به صورت کامل در هاست آپلود شود.
حال بعد از اینکه فایل به صورت کامل آپلود شد روی دکمه پایین صفحه کلیک کنید تا به پوشه افزونهها در هاست برگردید. در این مرحله مشابه تصویر زیر میبینید که فایل زیپ آپلود شده افزونه وردپرس در هاست قرار گرفته است. اما برای اینکه قادر به مشاهده و استفاده از افزونه در پیشخوان وردپرس باشید باید آن را از حالت فشرده خارج کنید. بنابراین روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
با کلیک روی این گزینه پنجره زیر باز شده و از شما میخواهد مسیری که مایل هستید فایل خروجی را در آن ذخیره کنید را انتخاب کنید. این مسیر به صورت پیشفرض در پوشه افزونهها میباشد، بنابراین تغییری در آن ایجاد نکرده و فقط روی دکمه Extract Files کلیک کنید. بسته به حجم فایل باید کمی منتظر بمانید تا فایل از حالت فشرده خارج شده و پوشه افزونه در داخل پوشه plugins اضافه شود.
حالا افزونه در سایت شما با موفقیت نصب شده و برای استفاده از آن تنها کاری که باید انجام دهید این است که به مسیر افزونهها در پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و روی دکمه فعال کردن افزونه نصب شده کلیک کنید.
نصب افزونه وردپرس از گیت هاب
گیت هاب سایتی است که توسعه دهندگان و برنامه نویسان زبانهای مختلف در آن حضور دارند و با قرار دادن پروژههای خود در این مخزن امکان استفاده از آنها را برای سایرین به صورت رایگان فراهم میکنند. افزونهها و قالبهای وردپرس نیز جزئی از این موارد در گیت هاب هستند. حالا برای نصب افزونه از گیت هاب در وردپرس هم میتوانید به این صورت عمل کنید که ابتدا افزونه مورد نظر خود را که در گیت هاب قرار دارد در قالب یک فایل زیپ دانلود کرده و سپس با استفاده از روشهای فوق(نصب افزونه با آپلود از طریق پیشخوان و نصب افزونه از طریق هاست) که برای نصب افزونه مشاهده کردید اقدام به نصب افزونههای گیت هاب در وردپرس بکنید.
مشابه تصویر در صفحه افزونه روی دکمه سبز رنگ Clone Or Download کلیک کرده و در نهایت با کلیک روی دکمه Download ZIP فایل افزونه را در حالت ZIP. دانلود کرده و آن را ذخیره کنید.
آموزش مدیریت افزونهها در وردپرس
همانطور که تا اینجا از تصاویر مختلف مشاهده کردید با مراجعه به صفحه افزونهها قادر به مدیریت هر یک از افزونهها خواهید بود. مدیریت افزونه در وردپرس شامل موارد زیر خواهد بود که عبارتند از:
- فعال کردن افزونه: از این دکمه برای فعال و استفاده از هر یک از افزونهها بکنید.
- غیرفعال کردن افزونه: از این دکمه برای غیرفعال کردن هر یک از افزونهها بکنید.
- بروزرسانی افزونه: با استفاده از این دکمه میتوان هر یک از افزونهها را که آپدیت شدهاند را بهروزرسانی کنید.
- پاک کردن افزونه: با استفاده از این گزینه هم میتوانید هر یک از افزونهها که نیازی به آنها ندارید را پاک کنید.
حالا با استفاده از هر یک از موارد فوق میتوانید اقدام به مدیریت افزونهها در وردپرس بکنید. یکی از قابلیتهای مدیریت افزونه در وردپرس کارهای دسته جمعی است که میتوانید به صورت یک جا هر یک از این کارها را برای چندین افزونه انجام دهید. برای این منظور مشابه تصویر زیر ابتدا باید افزونههای مد نظر را انتخاب کنید. سپس از بخش کارهای دسته جمعی یکی از عملیات 4 گانه مورد نظر خود را انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه اجرا کلیک کنید تا انجام گیرد.
حل مشکل نصب نشدن افزونه در وردپرس
یکی از مشکلاتی که هنگام نصب کردن افزونه بیشتر کاربران با آن مواجه هستند این است که به دلیل محدودیتی که بر روی حجم آپلود در وردپرس اعمال شده است به دلیل بالا بودن حجم یک افزونه بیشتر از این مقدار مشخص شده با استفاده از پیشخوان وردپرس قادر به نصب افزونه در وردپرس نخواهید بود. بنابراین برای این منظور بهترین راه برای نصب افزونه استفاده از روش سوم یعنی نصب افزونه از طریق هاست میباشد.
آموزش ویرایش افزونه در وردپرس
ویرایشگر افزونه این امکان را به شما خواهد داد تا به کدهای برنامه نویسی شده افزونه دسترسی پیدا کرده و سپس اقدام به ویرایش افزونه و ایجاد تغییرات در آن بکنید. به دلیل حساس بودن این بخش حتما قبل از اینکه ویرایش و تغییری روی افزونهها اعمال کنید یک نسخه پشتیبان از آن تهیه کنید. حالا برای ویرایش افزونه در وردپرس میتوانید به منوی افزونهها> ویرایشگر مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر با انتخاب افزونه مورد نظر هر بخش از افزونه را که قصد دارید ویرایش کنید.
در این آموزش به معرفی اینکه افزونه وردپرس چیست پرداخته و سپس با نحوه نصب افزونه در وردپرس و استفاده از افزونه در وردپرس آشنا شدیم که در آن به معرفی روشهای مختلف نصب افزونه در وردپرس و مدیریت افزونهها در وردپرس پرداختیم. امیدوارم این آموزش هم برای شما مفید بوده باشد و به راحتی با استفاده از ان قادر به کار با افزونهها در وردپرس باشید. در صورتی که در هنگام استفاده از افزونه در وردپرس سوال یا مشکلی داشتید از بخش دیدگاهها اعلام کنید.