آموزش رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس
یکی دیگه از خطاهای رایج در مدیریت محتوای وردپرس ارور 503 در وردپرس هست که در بیشتر سایتها گاهی با این خطا مواجه میشیم. خطای 503 در وردپرس معمولا بخاطر محودودیت در هاست و یا خطاهای برنامه نویسی در قالب یا افزونههای وردپرس رخ میده که اگر بخوام به لیستی از دلایل رخ دادن ارور 503 در وردپرس بپردازم، موارد زیر دارای بیشترین تاثیر در به وجود اومدن این خطا هستند.
- وجود خطاهای برنامه نویسی در قالب، افزونه و یا هسته وردپرس
- کم بودن و پایین بودن منابع تخصیص داده شده به هاست وردپرس
- ناسازگاری در اجرای کدهای PHP روی سرور به دلیل تغییرات در کانفیگ سرور
- انجام حملات پی در پی به صورت DDOS روی هاست یا سرور
- و…
دلایل بالا بیشترین علت به وجود اومدن خطای 503 در وردپرس هستند که برای رفع این خطا باید این موارد را بررسی و رفع کنید. در این آموزش از وبمستر وردپرس قصد دارم به معرفی تمامی راهکارهایی که با استفاده ازشون میتونید ارور 503 وردپرس را برطرف کنید میپردازم.
آموزش رفع ارور 503 در وردپرس
مشابه چیزی که در خطای 500 وردپرس دیدیم، این خطا هم در وردپرس به شکلهای مختلفی نمایش داده میشه که موارد زیر بسته به نوع سرور و کانفیگ انجام شده از شایعترین پیغامهایی هستند که به دلیل خطای 503 در وردپرس نمایش داده خواهند شد.
- 503 Service Unavailable
- Http/1.1 Service Unavailable
- HTTP Server Error 503
- 503 Error
- 503 HTTP Error
- HTTP 503
1. رفع ارور 503 در وردپرس به دلیل خطای برنامهنویسی
وردپرس در هر لحظه در حال تغییر و بروزرسانی به نسخههای جدیدتر هست که این مورد محدود به خود سیستم مدیریت محتوا نبوده و با تغییراتی که در افزونهها هم اعمال میشه، کل سایت میشه گفت در حال تغییرات لحظهای هست. حالا در این بین هستند افزونههایی که دیر به دیر آپدیت میشن و چند سالی میشه که حتی نویسنده ممکنه در جریان نباشه افزونهای در مخزن وردپرس منتشر کرده باشه :D. بنابراین به دلیل وجود توابع وردپرس قدیمی در افزونه ممکنه خطای 503 وردپرس به دلیل ایجاد تداخل یا بروزرسانیهایی که انجام شده صورت بگیره که برای رفع این مورد باید افزونهها را بررسی کنید.
برای اینکه بتونید به افزونهای که باعث ایجاد مشکل شده برسید، بهترین راهکار این هست که فایل Error_Log موجود در ریشه هاست را بررسی کنید. در آخرین خطهای این فایل اگر دیدید که مشابه تصویر زیر خطاهایی مربوط به افزونه ثبت شده باید بدونید مشکل از سمت افزونه مورد نظر هست و اونو غیرفعال کنید.
در صورتی که به پیشخوان وردپرس دسترسی دارید به منوی افزونهها مراجعه کرده و افزونهای که فکر میکنید باعث مشکل شده غیرفعال کنید. اگر مشکل برطرف نشد کلیه افزونهها را غیرفعال کرده و سپس بررسی کنید. اگر مشکل برطرف شده بود باید بدونید که مشکل از سمت افزونهها هست. حالا برای اینکه به افزونه معیوب برسید یکی یکی افزونهها را فعال کرده و در هر بار با فشردن کلیک CTRL + R سایت را رفرش کنید تا در نهایت افزونه را پیدا کنید.
اما اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید وارد هاست خود شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید. سپس به مسیر public_html/wp-content مراجعه کرده و پوشه plugins را انتخاب کنید. روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید.
در این مرحله پنجرهای مشابه تصویر بالا براتون باز میشه که میتونید یک نام دلخواه مثل plugins-old وارد کرده و روی دکمه Rename File ذخیره کنید. در این صورت کلیه افزونههای وردپرس به دلیل تغییر آدرس پوشه افزونهها غیرفعال میشوند. حالا مجددا روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید و مجددا نام اصلی پوشه، یعنی plugins را برای اسم پوشه وارد کرده و ذخیره کنید. سپس وارد پیشخوان وردپرس شده و با فعال کردن یک به یک افزونهها در هر بار سایت را بررسی کنید تا به افزونه معیوب برسید.
2. رفع ارور 503 وردپرس به دلیل استفاده از قالب نامناسب
بخاطر خطا در کدنویسی قالب و استفاده از دستورات قدیمی هنگام طراحی قالب گاهی اوقات مشکل بخاطر قالب هست که باعث ایجاد ارور 503 در وردپرس میشه. در این روش برای اطمینان از اینکه آیا مشکل از سمت قالب هست یا خیر، باید قالب سایت را غیرفعال کنید. برای این منظور به همون روشی که برای غیرفعال کردن افزونهها دیدیم باید وارد هاست شده و به مسیر /public_html/wp-content/themes در File Manager هاست مراجعه کرده و پوشه قالبی که در حال استفاده از اون هستید را انتخاب کنید.
حالا روی پوشه قالب راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید. در این مرحله مشابه تصویر بالا پنجرهای باز میشه که میتونید نام دلخواهی مثل old- به انتهای نام پوشه اضافه کرده و در نهایت روی دکمه Rename File کلیک کنید. در این صورت قالب فعلی غیر فعال شده و یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس به عنوان قالب سایت انتخاب خواهد شد. اگر بعد از این کار خطای 503 رفع شد، باید قالبتون را بررسی کرده و ببینید که مشکل از کجاست.
توجه داشته باشیدکه، در صورت عدم استفاده از قالبهای پیشفرض وردپرس، باید وردپرس را از fa.wordpress.org دانلود کرده و یکی از قالبهای موجود داخل پوشه wp-content/themes را به حالت فشرده zip تبدیل کنید. سپس با استفاده از آموزش نصب قالب در وردپرس فایل zip قالب را در مسیر /public_html/wp-content/themes/ قرار دهید. در نهایت روی فایل zip راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید تا از حالت فشرده خارج شده و در وردپرس نصب شود.
3. رفع ارور 503 وردپرس به دلیل ایجاد ناسازگاری در کدهای PHP
اگر با دو روش بالا موفق به رفع خطای 503 برای وردپرس نشدید، ممکنه خطا بخاطر خطا در کدهای PHP به وجود اومده باشه که برای پیدا کردن خطا میتونید از فایل ERROR_LOG هاست کمک بگیرید. اما اگر با استفاده از این فایل موفق به پیدا کردن خطا نشدید وارد مسیر public_html در هاست وردپرس شده و به دنبال فایل wp-config.php بگردید. سپس روی فایل راست کلیک کرده و گزینه EDIT را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل هدایت بشید.
حال که وارد صفحه ویرایش این فایل شدید، کدهای زیر را در بخش define این فایل یعنی درست بالاتر از خط /*That’s all, stop editing! Happy blogging.*/ قرار داده و ذخیره کنید.
define ('WP_DEBUG_LOG', true); define ('WP_DEBUG_DISPLAY', false); @ini_set ('display_errors', 0);
اگر کدی که در خط اول قرار داره، در این فایل وجود داره اما مقدار اون به جای true روی false قرار داره باید اونو به حالت true قرار بدین تا حالت دیباگ در وردپرس فعال بشه. سپس کدهای موجود در خط دوم و سوم هم بعد از اون قرار داده و ذخیره کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید. از اونجایی که امکان دسترسی به پیشخوان وردپرس و خود سایت زمانی که با خطای 503 در وردپرس مواجه شدید وجود نداره صرفا با فعال کردن دیباگ هیچ خطایی به شما نمایش داده نخواهد شد. بنابراین باید حالتهای WP_DEBUG_LOG، WP_DEBUG_DISPLAY و ثابتهای @ini_set را هم فعال کنید.
حال بعد از ذخیره فایل یک بار سایت را رفرش کنید. حالا اگر به مسیر /public_html/wp-content/ مراجعه کنید فایلی با نام debug.log در این پوشه اضافه میشه که با بررسی خطاهای موجود در این فایل میتونید بدونید مشکل ارور 503 در وردپرس به چه دلیلی هست. این فایل کلیه خطاهای موجود در سایت را در خودش ذخیره میکنه که میتونید به راحتی با بررسی منشا مشکل را پیدا کنید.
4. رفع ارور 503 وردپرس به دلیل مشکلات سرور
دلیل آخری هم که ممکنه باعث ایجاد مشکل 503 در وردپرس بشه، بخاطر تغییرات در سرور خواهد بود. به دلیل اینکه سرور لازمه به صورت مداوم بروزرسانی شده و نرمافزارهای مورد استفاده برای افزایش امنیت وردپرس به آخرین نسخه آپگرید بشن، این بروزرسانیها لازم هستند. در این مرحله اگر از هاست استفاده میکنید، مطمئنا دسترسی به سرور ندارید و باید منتظر بمونید تا مشکل از سمت مدیر سرور برطرف بشه، اما اگر سرور اختصاصی هست باید خودتون یا مدیریت سرور دست به کار شده و خطا را بررسی بکنه.
حل مشکل 503 وردپرس به دلیل مصرف منابع هاست
گاهی اوقات به دلیل بازدید بالا یا خطاهای مربوط به کدنویسی هاست شما از منابع زیادی مصرف میکنه که در صورت عدم رفع مشکل با روشهای قبلی باید وارد هاست شده و مشابه تصویر زیر از بخش STATISTICS ببینید که میزان مصرف از منابع هاست در چه سطحی قرار داره.
همونطور که در تصویر میبینید در اینجا میزان مصرف از منابع هاست که شامل مصرفت میزان CPU، مصرف میزان رم، تعداد درخواستهای همزمان، تعداد حداکثر افراد که میتونند همزمان در سایت آنلاین باشند و… نمایش داده خواهند شد که با قرار گرفتن در سطح بالا و مصرف بیش از حد به صورت قرمز رنگ نمایش داده میشوند که باید آنها را بررسی کرده و رفع کنید.
حل مشکل 503 وردپرس به دلیل بررسی زیاد Crawler های گوگل
گاهی اوقات هم پیش میاد که بروز این خطا از سمت Crawler های گوگل که برای بررسی و ایندکس سایت در گوگل وارد وبسایت شما خواهند شد به وجود میاد. اگر با این موضوع آشنایی ندارید پیشنهاد میکنم مقاله آموزش ساخت نقشه سایت xml در وردپرس را مطالعه کرده و با نحوه ایندکس سایت در موتورهای جستجو توسط Crawler ها آشنا بشید. در این صورت کاری که میتونید انجام بدین اینه که دسترسی خزنده موتورهای جستجوگر را به سایت محدودتر کنید.
توجه داشته باشید که، تغییرات اعمال شده در این بخش برای اینکه در کل سایت ایجاد بشه ممکنه تا 3 ماه طول بکشه که در صورت استفاده از www در وردپرس باید این گزینه را در هر دو حالت روی یک میزان تنظیم کنید. علاوه بر این صرفا این گزینه را فقط در حالتی تغییر بدین که فکر میکنید منابع هاست شما بیش از حد مصرف می شوند. چرا که در صورت کم کردن زیاد این مقدار به منظور رفع ارور 503 وردپرس ایندکس سایت به دلیل بالا رفتن بازه زمانی برای بررسی مطالب جدید از سوی گوگل کندتر خواهد شد.
برای این منظور باید وارد گوگل وبمستر خود شده و مشابه تصویر زیر ابتدا چرخ دنده را انتخاب کرده و گزینه site settings را انتخاب کنید.
در این صورت به صفحهای مشابه تصویر زیر هدایت میشید که باید در بخش crawl rate گزینه Let Google’s maximum crawl rate را انتخاب کرده و سپس با استفاده از نوار کشیدنی این مقدار را به سمت چپ یعنی low بکشید.
در مقابل تعداد درخواست بررسی در هر ثانیه به همراه بازه زمانی بین بررسی هر درخواست توسط خزندههای گوگل نمایش داده میشه که در نهایت بعد از انتخاب میزان دلخواه روی دکمه save کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره بشه.
امیدوارم این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید خطای 503 در وردپرس را برطرف کنید. در صورتی که در هنگام استفاده از راهکارهای معرفی شده در این مقاله برای رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل HTTP ERROR 503 وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.
واقا مطلب دقیق خلاصه و مفید . از نظر بنده هیچ هاستی در ایران درست نیست مخصوصا هاست های ایران که همه توی بلک لیست ها هستند از نظر اسپم و …