آموزش رفع خطای ۴۰۳ در وردپرس
خطای 403 forbidden وردپرس یکی از خطاهای رایج در وردپرس هست که به دلیل عدم اجازه دسترسی به مسیری خاص در وردپرس و یا ایجاد مشکلی در دسترسی به برخی فایلهای وردپرس به وجود میاد. به عنوان مثال وقتی یکی از فایلها یا پوشههای وردپرس به هر دلیلی مثل تغییر آدرس مسیر یا تغییر در سطح دسترسی دچار مشکل میشه، باعث بوجود اومدن خطای 403 در وردپرس خواهد شد. بنابراین ممکنه این خطا را در یک صفحه خاص و یا در کلیه صفحات وردپرس ببینید. وقتی هم این خطا رخ میده، یک جمله با اندازه بزرگ با پیغام Forbidden نمایش داده خواهد شد.
در این آموزش از وبمستر وردپرس قصد دارم به معرفی راهکارهایی برای رفع ارور 403 در وردپرس بپردازم که با استفاده از این راهکارها میتونید خطای 403 در وردپرس را که به دلیل تغییرات در سطح دسترسی یا تغییر مسیر فایلها به وجود اومده رفع کنید. در صورتی که شما هم با خطای forbidden 403 وردپرس مواجه شدید، اصلا نگران نباشید و تا انتهای این آموزش همراه باشید تا به معرفی راهکارهایی برای رفع این خطا در وردپرس بپردازم.
آموزش رفع خطای 403 forbidden وردپرس
همونطور که در بالا اشاره کردم خطای 403 وردپرس میتونه به دلایل مختلفی در وردپرس به وجود بیاد که عبارتند از:
- خطا 403 وردپرس در هنگام نصب افزونه به دلیل ایجاد تداخل
- ایجاد تغییرات و خراب شدن فایل htaccess. وردپرس
- عدم دسترسی به پوشههای wp-admin، wp-content یا wp-includes
- ایجاد تغییرات در سطح دسترسی فایلها و پوشهها که معمولا در بسته نصب آسان بوجود میاد
- عدم دسترسی به دامنه وردپرس
- و…
وقتی ارور 403 در وردپرس به وجود میاد، میتونه به صورت پیغام زیر در سایت نمایش داده بشه که نمونهای از اونو در تصویر زیر میبینید.
معمولا وقتی با خطای 403 در وردپرس مواجه بشید پیغام زیر در صفحاتی از سایت که این خطا به وجود اومده نمایش داده خواهد شد.
403 Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server. Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request
حالا که با انواع دلایلی که میتونه باعث به وجود اومدن خطای forbidden 403 در وردپرس بشه آشنا شدید در ادامه به معرفی راهکارهایی که باید برای رفع این خطا انجام بدید میپردازم. اما قبل از انجام هر کدوم از راهکارهای زیر حتما اقدام به تهیه یک نسخه بک آپ از هاست خودتون بکنید تا اگر با مشکلی مواجه شدید، به جای برطرف کردن خطای 403 وردپرس مشکلات را دوچندان نکنید.
1. رفع ارور 403 وردپرس بعد از نصب افزونه
بعد از خطای 403 در بسته نصب آسان وردپرس، بیشترین دلیلی که باعث به وجود اومدن خطای 403 در وردپرس میشه بعد از نصب افزونه در وردپرس رخ میده که دلیل اونم ایجاد تداخل بین فایلها در وردپرس خواهد بود. اگر بعد از نصب و فعال کردن یک افزونه در وردپرس با خطای 403 مواجه شدید کارتون راحته و میدونید که علت بوجود اومدن خطا بخاطر افزونه مورد نظر هست. اما همیشه اینطور نیست و گاها پیش میاد که حتی با نصب و بروزرسانی یک افزونه هم این مشکل به وجود نمیاد، ولی میبینیم که بعد از تست راههای مختلف مشکل از سمت افزونههای وردپرس هست.
بنابراین اولین کاری که باید انجام بدین اینه که افزونهای که فکر میکنید باعث به وجود اومدن ارور 403 در وردپرس شده را غیرفعال کنید. برای این کار دو راه دارید. راه اول اینه که در صورتی که به پیشخوان وردپرس دسترسی دارید از پیشخوان وردپرس افزونه را غیرفعال کنید. و راه دوم هم اینه که اگر دسترسی به پیشخوان وردپرس ندارید از طریق هاست اقدام به غیرفعال کردن افزونه بکنید. راه اول رو که مطمئنا میدونید و نیازی به توضیح دادنش نیست، اگر هم با این راه آشنایی ندارید کافیه از مقاله آموزش نصب افزونه در وردپرس استفاده کرده و با نحوه غیرفعال کردن افزونه در وردپرس آشنا بشید.
اما اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید وارد هاست وردپرس خود شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید.
بعد از اینکه وارد محیط مدیریت فایلها در هاست وردپرس شدید، حالا به مسیر public_html/wp-content مراجعه کرده و پوشه plugins را انتخاب کنید. روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید.
در این مرحله پنجرهای مشابه تصویر بالا براتون باز میشه که میتونید یک نام دلخواه مثل plugins-old وارد کرده و روی دکمه Rename File ذخیره کنید. در این صورت کلیه افزونههای وردپرس به دلیل تغییر آدرس پوشه افزونهها غیرفعال میشوند. حالا مجددا روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید و مجددا نام اصلی پوشه، یعنی plugins را برای اسم پوشه وارد کرده و ذخیره کنید. سپس وارد پیشخوان وردپرس شده و با فعال کردن یک به یک افزونهها در هر بار سایت را بررسی کنید تا به افزونه معیوب برسید.
2. رفع خطای 403 وردپرس با فایل htaccess.
در این روش خطای 403 وردپرس بخاطر خراب بودن فایل htaccess. رخ میده که برای رفع مشکل باید فایل htaccess. هاست وردپرس را تعمیر کنید. برای این کار ابتدا وارد هاست شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایلهای هاست دسترسی پیدا کنید.
سپس به مسیر public_html مراجعه کرده و در مسیری که اقدام به نصب وردپرس در هاست سی پنل کردید، به دنبال فایلی با نام htaccess. بگردید. این فایل همونطوری که از اسمش مشخصه جزو فایلهای مخفی هست. بنابراین در صورت استفاده از هاست سی پنل روی دکمه Settings که در بالای صفحه fila manager قرار داره کلیک کنید تا پنجره زیر نمایش داده شده و در نهایت بعد از فعال کردن تیک گزینه Show Hidden Files روی دکمه SAVE کلیک کنید.
با ذخیره کردن تنظیمات، حالا میتونید فایل htaccess. وردپرس را در هاست سی پنل مشاهده کنید. در این مرحله کافیه روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید. در این صورت پنجرهای براتون باز میشه که باید نام فایل را به یک نام دلخواه تغییر دهید. بنابراین نام فایل را به نامی مثل htaccess-old. تغییر داده و روی دکمه Save ذخیره کنید. بعد از تغییر نام فایل آدرس صفحهای که با خطای forbidden 403 در وردپرس مواجه شدید را باز کرده و بررسی کنید که مشکل برطرف شده است یا خیر.
در صورتی که مشکل برطرف شده بود کافیه حالا به پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و به مسیر تنظیمات> پیوندهای یکتا مراجعه کنید. حالا یک بار روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا فایل جدید htaccess. به صورت خودکار ساخته شده و مشکل 403 در وردپرس برطرف بشه. در صورتی که همچنان مشکل پابرجا بود، باید از راهکارهای بعدی استفاده کنید.
3. رفع ارور 403 وردپرس با تغییر سطح دسترسی در هاست وردپرس
هر پوشه و فایلی در وردپرس و هر نوع سیستم مدیریت محتوا دارای یک سطح دسترسی قابل خواندن، مشاهده و نوشتن است. در صورتی که پرمیژن یا سطح دسترسی هر یک از فایلهای وردپرس تغییری پیدا کنه دسترسی بهش تغییر خواهد یافت. در این صورت سایت به درستی لود نشده و ممکنه با خطای 403 در وردپرس مواجه بشید. بنابراین باید مشابه تصویر زیر بررسی کنید و ببینید که سطح دسترسی برای فایلها و پوشههای وردپرس در چه سطحی قرار دارند.
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس سطح دسترسی برای پوشهها و فایلهای هاست باید به صورت زیر باشند.
- سطح دسترسی برای فایلها: 644
- سطح دسترسی برای پوشهها: 755
برای تغییر سطح دسترسی در هاست سی پنل مشابه تصویر باید ابتدا روی پوشه یا فایل راست کلیک کرده و سپس گزینه Change Permissions را انتخاب کنید. در این مرحله پنجرهای نمایش داده میشه که میتونید سطح دسترسی را برای فایل یا پوشه مورد نظر بر اساس اعداد بالا انتخاب کنید.
برای تغییر سطح دسترسی همونطور که میبینید کافیه تیک گزینههای موجود در ردیفهای Read، Write و Execute را برای هر یک از حالتهای user، Group و worlds فعال یا غیر فعال کنید تا در نهایت در ردیف permissions عددی مشابه تصویر نمایش داده شود. این عدد همان سطح دسترسی برای پوشه یا فایل خواهد بود. پس اگر ارور 403 وردپرس از سطح دسترسی باشه باید مقادیر مشخص شده برای فایلهای وردپرس و پوشهها بر اساس مقادیری که در بالا ذکر شده باشند، در صورتی که چیزی غیر از این بود با تغییر دادنش مشکل برطرف خواهد شد.
امیدوارم این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و تونسته باشید تا نسبت به رفع خطای 403 forbidden وردپرس اقدام کرده و با موفقیت خطای 403 در وردپرس را برطرف کنید. اگر در رابطه با خطای 403 وردپرس سوال و یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.
آقااااااا دم شمااااااااا گررررررررررررم
خدایی تو کل سایت های فارسی و انگلیسی تنها آموزشی بود که مشکل ما رو رفع کرد. انصافاً خدا به قلمت برکت بده. عجیب حال خوبی به ما دادی، خیلی عجیب و دلچسب. آرزو میکنم حال شما هم همیشه عالی باشه.
سایت فوقالعاده یعنی همین. از امروز همه جا تبیلغ میکنم وب مستر وردپرس رو.
خیلی مخلصیم
مرسی مرتضی جان، خوشحالم براتون مفید بوده🌺
با سلام
من هم این خطای ۴۰۳ رو دارم که تمام افزونه های سایت خودم را غیر فعال کردم و در نهایت متوجه شدم که به دلیل افزونه ithemes security رخ می دهد
هنگامی که کلمه ای را داخل سایت خود سرچ می کنم خطای ۴۰۳ را نمایش می دهد
ممنون میشم اعلام کنید که مربوط به کدام تنظیم آن می باشد
از هاست خود هم پرسیدم گفتن با این افزونه مشکلی ندارن
سایت در حال شکل گیری است و هنوز کامل نشده است
باتشکر
سلام،
فایل لاگ هاستتون رو بررسی کنید.